COACHING

Care 4 Change verzorgt coaching programma’s op maat voor individuen, teams en organisaties. Deze programma’s zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, veerkracht, stressregulatie of het tot stand brengen van een specifieke verandering, op de werkvloer of in de privésfeer.

 

In goede handen

De belangrijkste pijlers onder de werkwijze van Care 4 Change zijn Appreciative Inquiry (A.I.) en Hartcoherentie (HeartMath). Daarnaast gebruiken we waardevolle methodieken uit veranderkunde en mindfulness. Je bent bij Care 4 Change coaching in goede handen bij gediplomeerd veranderkundige, Life & Loopbaan coach, geregistreerd bij de Nobco, CPION en gecertificeerd HeartMath coach en trainer.

 

Inzicht met uitzicht

De praktijkruimte van Care 4 Change is gelegen op de oever van de Maas in het Brabantse Lith, het ‘dorp aan de rivier’ (gemeente Oss, tussen Nijmegen en den Bosch). Met het weidse landschap en het stromende water hebben we op loopafstand van de praktijkruimte ook de perfecte omstandigheden voor coaching- en trainingssessies in de buitenlucht.

 

 

lees meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INDIVIDUELE COACHING

De individuele coaching van Care 4 Change is gericht op het optimaliseren van jouw persoonlijke vitaliteit, veerkracht en competenties, met het doel persoonlijke of zakelijke doelen sneller en effectiever te bereiken. Care 4 Change is gespecialiseerd in (werk gerelateerde) coaching waar sprake is van grote verantwoordlijkheden, intensiteit, executive coaching, expat coaching. Maar ook partner in crime voor doorgewinterde managers, leidinggevenden, (zorg) professionals, startups, ondernemers, oude rotten die niet, of juist, willen stoppen met werken. Bij carrière veranderingen, wanneer stressmanagement nodig is, life & loopbaan vragen aan de orde komen. De coaching van Care 4 Change richt zich op:

 

— Het verbeteren van prestaties

— Betere omgang met stress en grote verantwoordelijkheden

— Inzicht in de eigen mogelijkheden

— Bewuste keuzes maken en grenzen stellen

— Betere balans tussen inspanning en ontspanning

— Tijdig herkennen van lichamelijke of mentale spanning

— Meer innerlijke rust en helderheid van geest

— Meer vitaliteit en daadkracht

— Meer emotionele balans en veerkracht

 

Follow your bliss

De basis van Care 4 Change coaching is geënt op de principes van Veranderkunde, Waarderend Coachen en Hartcoherentie: Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Wat blokkeert je of wat slorpt energie? Waar ligt je kracht, wat zijn je onvolmaaktheden? Je wordt je bewust van je denk- en gedragspatronen (negatieve én positieve!) en leert hoe je deze kunt doorbreken of juist beter benutten. Je werkt toe naar een diepe en meer betekenisvolle relatie met jezelf en met de mensen in je omgeving, waardoor je steviger en gelukkiger in het leven staat.

 

Ruimte voor jou

De praktijk van Care 4 Change ligt pal aan de rivier in de Lithse Maasvallei met zijn aloude schoonheid, rust en ruimte; een ideale plek om tot jezelf te komen. Heb je vragen, of wil je weten wat Care 4 Change voor jou persoonlijk kan betekenen? Wees welkom om contact op te nemen.

 

 

lees meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TEAMCOACHING en -TRAINING

Door de toenemende digitalisering heeft elke organisatie te maken met informatiestromen die alsmaar sneller worden en enorm aan verandering onderhevig zijn. Dit vergt een behoorlijke flexibiliteit van organisaties en hun medewerkers; zij moeten zich om de haverklap een nieuwe manier van werken eigen maken. Care 4 Change biedt specifieke coaching en trainingsprogramma’s voor organisaties en teams, gericht op de adaptatie van snel veranderende werkprocessen. Doel is om soepel en efficiënt leren omgaan met nieuwe werkomstandigheden, de tijd, de werkdruk, elkaar.

 

From Chaos to Coherence

Care 4 Change maakt daarbij gebruik van veerkrachtprogramma’s die gebaseerd zijn op Appreciative Inquiry (Waarderend Coachen) en Hartcoherentie. Uitgebalanceerde programma’s waarbij teams en organisaties leren om coherenter, meer vanuit het hart samen te werken. Niet alleen rationele, maar ook fysieke en emotionele aspecten worden daarbij gezien en meegewogen, waardoor de samenwerking hechter en stabieler wordt: from chaos to coherence. Met significante verbeteringen in productiviteit, teamprestaties, communicatie en klantvriendelijkheid. De individuele werknemer ervaart een gezonder werkklimaat en een grotere arbeidssatisfactie.

 

Uit en thuis

Teamcoaching en trainingen vinden meestal plaats bij de opdrachtgever op de werkvloer. Maar als een specifieke opdracht vraagt om enige afstand van de dagelijkse rompslomp, dan worden de sessies door Care 4 Change op een andere locatie georganiseerd. Buiten in de natuur, op een bijzondere plek, eventueel in combinatie met een inspirerende activiteit die aansluit bij de vraagstelling.

 

Meer informatie over wat Care 4 Change voor jouw organisatie kan betekenen? Aarzel niet om vrijblijvend contact op te nemen.

 

 

lees meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STRESSMANAGEMENT

Een extreme werkdruk, grote verantwoordelijkheden, onmogelijke targets in een continue stroom van veranderingen, en nog plenty of energy overhouden voor het privéleven. Ziedaar: het dagelijks bestaan als een vorm van topsport.  Voor velen is dit een herkenbaar plaatje. Het gevoel voortdurend ‘te moeten voldoen’ is een belangrijke voedingsbodem voor stressklachten. Het gevolg is een gebrek aan vitaliteit, wat weer leidt tot (een gevoel van) minder goed presteren, wat weer leidt tot meer stress in zowel werk als privé. Het veerkrachtprogramma van Care 4 Change helpt om deze negatieve spiraal om te buigen.

 

Body en mind

Het belangrijkste instrument dat we inzetten om dit te bewerkstelligen ben jijzelf! Op basis van je fysiologie leer je hoe je in je volle kracht kunt komen te staan. Jouw energiebronnen worden onderzocht: waar voel je je goed bij, waar veer je van op, waar droom je van? Met behulp van hartcoherentie-technieken werken we naar jouw optimale prestatieniveau en krijg je handvatten om onder druk kalm, alert en effectief te zijn. Waardoor het makkelijker wordt je grenzen te bewaken en waardering te ervaren, van jezelf en van anderen. Je prestaties verbeteren, werk- en privéleven komen meer in balans, je zit beter in je vel. Gezondheidsklachten nemen af of verdwijnen.

 

Neem gerust contact op als je vragen hebt hierover, of telefonisch wil overleggen.

 

 

lees meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MEDIATION

Hoe professioneel en welwillend eenieder ook meewerkt, een verandering in een organisatie verloopt nooit geruisloos. Conflicten of moeizaam verlopende werkverhoudingen kunnen voorkomen. Als de onderlinge verhoudingen zodanig verstoord of conflictueus zijn, of als ‘arbeidssatisfactie’ en werkprestaties achter blijven bij de gestelde doelen en ambities, dan kan mediation nodig zijn. Met een jarenlange ervaring in crisisinterventie is Care 4 Change een uitstekende partij om mediation toe te passen.

 

 

lees meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

E-COACHING

Online coaching of e-coaching is coachen met behulp van sociale media, e-mail, whatsapp of sms, middelen die vrijwel iedereen tot zijn beschikking heeft. Omdat e-coaching kan plaatsvinden onafhankelijk van plaats en tijdstip kan het contact frequenter zijn. Daardoor kan het traject sneller verlopen en zijn de kosten van het coaching-traject doorgaans lager.

 

Snel tot de kern

Het frequente contact levert vaak een levendige interactie op tussen coach en coachee, waardoor de betrokkenheid wordt vergroot. Ook heeft het schrijven voor velen een reflecterende werking, wat weer een positief effect heeft op het groeiproces; de coachee kan sneller tot de kern komen. Uiteraard kan e-coaching ook aanvullend worden ingezet bij ‘face to face’ coaching en training.

 

 

lees meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HARTCOHERENTIE

Het is al eerder genoemd, hartcoherentie, Heartmath, maar wat is dat nu eigenlijk? We zeggen vaak: "met hart en ziel, ‘zing vanuit je hart’ of: ‘laat je hart spreken ’. Want iets doen ‘met heel je hart’, levert meer kracht, meer plezier en betere resultaten op. Positieve of negatieve gevoelens hebben daadwerkelijk invloed op ons hartritme:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe kan dat eigenlijk?

Onderzoek heeft uitgewezen dat het hart voortdurend krachtige signalen uitzendt naar de hersenen en de rest van het lichaam. Deze signalen komen recht uit ons hart. We kennen ze als liefde, zorg, waardering, respect, medelijden, vriendelijkheid, vergeving. Hartsignalen zorgen ervoor dat je lichaamsfuncties coherenter worden; dat je denken en je gevoelsleven meer in lijn zijn met elkaar. Dat geeft je intuïtief de juiste handvatten om obstakels te overwinnen, meer kracht en energie om een verandering aan te gaan. Hartcoherentie betekent een samengaan van hart, brein, lichaam en geest tot een evenwichtige en dynamische gemoedstoestand.

 

Hartcoherentie

Hartcoherentie is een techniek waarmee je je bewust wordt van de kracht van je hart en leert om deze te beïnvloeden en te gebruiken. Met speciale apparatuur (ook via de app!) leer je vaardigheden waarmee je gevoelens van stress zelf kunt reduceren, met een duidelijk effect op hoe je denkt, voelt en presteert.

 

Beter presteren

Het klinkt als doping en in zekere zin hebben we het daar ook over. Maar dan mentale doping vanuit je eigen energiebronnen, zonder chemische toevoegingen van buitenaf.  Met het gebruik van Heartmath (biofeedback) leer je hoe je je eigen energiebronnen kunt aanboren en energielekken kunt beperken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit leidt tot het verbeteren van je geestelijke en lichamelijke conditie, prestaties en uithoudingsvermogen. Ook een extreme prestatie of uiterste concentratie kan dan structureel worden volgehouden. Niet voor niets worden Heartmath-technieken toegepast bij intensieve beroepen, zoals politie, gezondheidszorg, luchtverkeersleiders topsporters en binnen bedrijven en organisaties als Philips, Hewlett Packard, PriceWaterhouseCoopers, BP, Shell, Unilever, Motorola, NS, Delta Lloyd, overheden en het onderwijs .

 

Ons hart en hartcoherentie

Het hart speelt een centrale rol in ons functioneren, onze gezondheid en ons gevoel van welbevinden. We functioneren optimaal als ons hartritme (de intervallen tussen de hartslagen) in balans is. Als ons hart zogezegd ‘coherent’ functioneert.

 

Ons hartritme reageert op gevoelens, emoties en de ademhaling. Stressvolle emoties zoals frustratie en ongerustheid hebben een negatief effect op het hartritme, terwijl positieve emoties zoals plezier, genegenheid en dankbaarheid het hartritme gunstig beïnvloeden.  Als het hartritme optimaal is, dan noemen we dat coherentie en het bevordert de gezondheid, de flexibiliteit en het prestatievermogen en vermindert stress. Het brengt mensen terug in hun natuurlijk evenwicht: mentaal, emotioneel en fysiek.

 

Het hartritme, en dus de mate van coherentie, kan door onszelf beïnvloed worden. Met de HeartMath methode leer je de technieken die de coherentie doen toenemen.  Het HeartMath programma is toegespitst op de eisen van deze tijd, eenvoudig te leren, kent een zeer concrete aanpak, kost weinig tijd en het laat snel resultaat zien.  Daarnaast is het meetbaar, visueel inzichtelijk en wetenschappelijk bewezen effectief.

 

Als we hartcoherentie oefenen tijdens de coaching kan je live jouw hartslag zien op een computer en het effect van de oefeningen die we doen:

back to top

terug naar boven

 

 

CARE4CHANGE

06-81846769

Lithsedijk 9

5397EA Lith

 

 

klik hier voor meer informatie over

tarieven en mogelijke vergoedingen

voor coaching & training